8 Hz, 432 Hz – naravna frekvenca planeta ter človeškega telesa in možganov

Mati Zemlja, planet, ima svojo naravno frekvenco, tako kot vsak predmet v naši bližini. Starodavni indijski modreci so imenovali frekvenco 7.83 Hz za frekvenco OM-a. Obravnavali so jo kot glas planeta, ki napaja in obnavlja življenje v vseh živih bitjih. Uglasitev s planetom Zemlja predstavlja najvišjo obliko notranje harmonije in sožitja z okoljem in samim seboj, ki privlači zdravje, srečo in uspeh v materialnem in duhovnem smislu.

Človeško uho lahko zazna frekvence od 20 Hz do 20.000 Hz. Če bi lahko zaznali frekvence zunaj tega tako omejenega spektra, bi lahko slišali vibracije, ki jih naš planet Zemlja proizvaja med njegovo rotacijo ali zvok, ki ga proizvaja vibracija atomskih delcev, ki tvorijo naše telo. Toda celo okusi, podobe, vonji in otipljivi zaznavi so cerebralne preobrazbe frekvenc. To, kar zaznavamo, je ‘približna resničnost’. Poenostavljena različica naših možganov tega, kar nas obdaja.

(Danes to frekvenco 8 Hz imenujemo Schumannova resonanca. Nemški znanstvenik Winfried Otto Schumann (1888 – 1974) je leta 1952 matematično določil frekvenco naravne zemljine atmosferske aktivnosti.)

Vrednost okoli 7,83 Hz je osnovna in najpomembnejša frekvenca. Gre za osnovno zemeljsko frekvenco, ki se ujema s frekvenčnim spektrom možganskih valov sesalcev. Celotno življenje niha v resonanci, kozmično sevanje pa ohranja v nihanju vsako živo celico.

Zvok, ki ga oddajajo delfini, ima frekvenco 8 Hz (t.j. 8 nihajev na sekundo), ki je neslišen za ljudi.

Zemljina frekvenca je njen utrip ‘srca’ 7.83 Hz in je prisotna v harmoničnem polju Zemlje. Frekvenca spodbuja alfa (8-12 Hz) in theta (4-8 Hz) valove v možganih in v telesnih celicah. Raziskave so pokazale, da se s pravilno meditacijo, spodbuja možgane, da so dejavni z alfa valovi. To usklajuje obe možganski polovici. Tako so možgani spet dejavni s frekvenco 8 Hz.

Številka 8 je ena od najbolj ponavljajočih se številk v naravi in je vsesplošno prisotna v številnih vidikih. Primeri, ki bi jih lahko uporabili v korist te teze, so nešteti, ne samo v umetniškem, temveč tudi v arhitekturnem, kemijskem, biološkem, astronomskem in verskem področju. Število 8 in njegovi relativni mnogokratniki so bili uporabljeni v egiptovski, vedski, muslimanski, budistični in renesančni arhitekturi: templji, cerkve, mošeje, gradovi in palače imajo to sveto številko v svoji osmerokotni arhitekturi.

Leonardo da Vinci je uporabil matematiko iz osem v večini svojih del. Obstaja obsežna bibliografija o razmerju med razmerji primarnih števil (zlati rez) in naravo.

Izguba ali slabše delovanje vitalnih frekvenc planeta Zemlje človeškega telesa in vseh stvari, ki nas obkrožajo,se lahko posledično kaže kot zmanjšanje vitalnosti in zdravja. S to težavo lahko povežemo tudi bolezni, kot so hiperaktivnost, nihanje razpoloženja, težave s srčno-žilnim sistemom, glavobole, vrtoglavice, dihalne težave, kot tudi velik delež ‘civilizacijskih bolezni’.

V šestdesetih letih sta Dr. Puharich in Dr. John Taylor odkrila, da je 8 nihajev na sekundo prav tako frekvenca, ki spodbuja možgane k aktiviranju super občutljivih sposobnosti, kot so telepatija, telekineza, videnje na daljavo in druge speče sposobnosti v vsakomer od nas. 8 Hz ima zelo poseben učinek na človeški um. Pojavile so se tudi raziskave, ki nazorno kažejo, da lahko s pomočjo 8 Hz v skalarnem polju popravimo DNK.

Skalarno polje je funkcija, ki vsaki točki prostora pripiše skalar. Skalar je običajno realno število. V fiziki s skalarnim poljem pogosto opišemo potencialno energijo, ki je povezana z določeno silo.

8 Hz je tudi prvinski zapis celic, ki omogoča zdravo izmenjavo kisika in hranil skozi celične membrane in omogoča zdrav celični membranski potencial, ki deluje kot filter, torej zaščita in mora biti napetost le tega dovolj visoka: 50-70 mV, in optimalno psihofizično počutje.

Nekateri vplivi frekvence 8 Hz

  • Večja ljubezen do sebe in sprejemanje sebe,
  • Povečana samoodgovornost – moč in zaupanje, da govorite svojo resnico in stojite na svojih nogah v svetu Zdravljenje na vseh ravneh – fizično, čustveno, duševno in duhovno,
  • Napolni vas z občutkom miru in dobrega počutja,
  • Globoko notranje veselje,
  • Povečana povezava z naravnim svetom,
  • Več svobode in  manj strahu v življenju,
  • Manifestacija želja najglobljega srca,
  • Skupnost enotnosti.

Znanstvene raziskave so tudi pokazale, da 8 Hz odbija škodljive frekvence mobitelov, mikrovalov, kar je za današnji čas izjemnega pomena.

Frekvenca 8 Hz je neslišna za človeško uho. Lahko pa slišimo njegove harmonije kot 72 Hz, 144 Hz, 256 Hz, 432 Hz, ki imajo enak učinek.

Frekvence so premiki delcev okoli točke določenega objekta, imenovanega vir zvoka. Po drugi strani delci, ki začnejo nihati, prenašajo gibanje na druge sosednje delce, ti pa na druge, kar povzroča lokalno variacijo tlaka: Na ta način se preprosto vibracijsko gibanje razmnožuje, kar povzroča zvočni val.

Človek je kot akustični inštrument, ki oddaja določene frekvence. Le- te omogočajo, da druge podobne frekvence vibrirajo z resonanco in jih privlačijo k njemu. Misel sama je energija v vibracijah.  Iz tega sledi, da bodo pozitivna čustva z določeno frekvenco verjetno privabila pozitivne dogodke v našem življenju.

Pozor, kaj poslušamo!

440 Hz (sedanji svetovni standard za uglasitev glasbil) vodi do očitnega povečanja dejavnosti leve možganske polovice in s tem povzroči povečanje beta stanja. To je neuravnoteženo stanje.

432 Hz (harmonija od 8 Hz) vodi do uravnoteženja obeh možganskih polovic (alfa in beta). To je zelo pomembno za naše mentalno in fizično zdravje.

Igranje in poslušanje glasbe uglašene na A=432 Hz uravnoveša telo in okoliško naravo, daje primarno ravnotežje miru in blaginje. Učinkuje dobrodejno na celoten planet in Življenje na njem.

Flavia Vallega Krystael in Riccardo Tristano Tuis

V preteklosti so se številni brezčasni glasbeni geniji strinjali, da je treba lestvico LA peti v 432 Hz, imenovano tudi ‘LA Verdiano’, po Giuseppe Verdiju, ki je bil navdušen podpornik. Prav on je leta 1881 napisal pismo, naslovljeno na glasbeno komisijo tistega časa, in še vedno ohranjeno na konservatoriju ‘Giuseppe Verdi’ v Milanu, kjer je izrecno prosil, da bi LA-jev zbor na 432 Hz za ‘matematične potrebe‘.

Kdo je popačil Naravni standard glasbene uglasitve iz 432 Hz na 440 Hz?

Leta 1939 so v nacistični Nemčiji določili nov standard uglasitve glasbenih inštrumentov na A=440 Hz.

Po pričevanjih in določenih virih naj bi imel velik vpliv nacistični propagandni minister Joseph Goebbles.

(Goebbels je bil eden najbližjih Hitlerjevih sodelavcev. Od leta 1933 do leta 1945 je bil nemški propagandni minister. S svojimi odličnimi govorniškimi sposobnostmi je bil inspirator mnogih antisemitskih pogromov. Postavil je temelje moderne propagande, saj je temeljil na psihologiji množic.)

Okrog leta 1940 so Združene države Amerike vpeljale 440 Hz. Leta 1953 je to naredila tudi Anglija in zatem še vse države v svetu. Tako je leta 1955 to postal standard ISO 16. Takrat je v Franciji proti temu protestiralo približno 20 tisoč glasbenikov, a brez uspeha.

V dokumentu z naslovom Kultna kontrola glasbe, piše Dr. Leonard Horowitz: »’Glasbena industrija vsiljuje to prisiljeno frekvenco, ki ‘’kot pastir govedo pase’’ populacijo v večji agresiji, psihosocialni agitaciji in čustveni stiski, ki je pred dispozicija za psihične bolezni«.

(Dr. Horowitz je mednarodno priznan genij v umetnosti in znanosti naravnega zdravljenja, čigar Harvardsko usposabljanje, štiri desetletja javne zdravstvene službe, tisoče internetnih publikacij, desetine recenziranih znanstvenih člankov, enaindvajset (21) nagrajenih knjig, in sedem (7) dokumentarnih filmov, ki ga je naredil za najbolj plodnega in najboljšega prvaka naravnih zdravil in ‘frekvenčne rehabilitacije’ na svetu. Dr. Horowitz je bil v ospredju razbijanja zasvojenostne in škodljive ‘droge paradigme’ za skoraj 40 let.

Odločite se za frekvenčno glasbo, klasično glasbo, mantre ali pa vsaj pretvorite glasbo na uglašeno frekvenco 432 HZ.

Na spletu obstajajo številna navodila, kako s spodaj omenjenim programom pretvoriti glasbo iz 440 na 432 Hz.

»Če želite odkriti skrivnosti vesolja, razmišljajte v smislu energije, frekvence in vibracije.« – Nikola Tesla

Številne študije so pokazale, da pozitivna čustva, ki se pojavijo pri določeni osebi, lahko vodijo do različnih izkušenj za to osebo, ki oddaja ta čustva in za ljudi okoli te osebe. Ali je frekvenca vibracij na subatomarni ravni tista, ki spremeni manifestacijo fizične realnosti? Če je tako, na kakšen način?

Vemo tudi to – ko atom spreminja svoje stanje, takrat absorbira ali oddaja elektromagnetne frekvence, ki so odgovorne za spremembo v njegovem stanju.

Ali različna stanja zaznavanja čustev in občutkov ustvarjajo različne elektromagnetne frekvence?

DA, in to je dokazano.

Nekateri glasbeniki in misleci pretekle glasbe so izvajali vzvišeno celostno terapijo za rekonstrukcijo harmonije telesa in duše. Glasba po besedah Ludwiga van Beethovna »je višja modrost kot filozofija in teologija«.

Zato je pomembno, da pozorno spremljamo to, kar poslušamo, tako da smo osveščeni o ‘sestavinah’, ki sestavljajo glasbo, ki jo ‘poslušamo’ vsak dan. Morda bi si morali zastaviti več vprašanj o tem, zakaj je bila zgodovinsko določeno sprejeta LA pri 440 Hz, kar dejansko uvaja frekvenco, ki spodbuja možgane, da se vključijo v tiste, ki jih oddajajo, ko smo v stanju budnosti, razburjenja, pozornosti ali pod stresom, racionalnosti in delovanja. Medtem ko nas frekvenca pri 432 Hz vodi k uglaševanju v globlje stanje in s tem aktivira višje kognitivne sposobnosti, kot so ustvarjalnost, odprtost, sprejemljivost, senzitivnost.